info@mladiludiaazivot.sk +421 911 213 902
Lepšejší deň 2019
7. augusta 2019
0

Medzinárodný deň mládeže (International Youth Day) bol založený Organizáciou Spojených národov v roku 1999. Všade vo svete sa stretávajú mládežnícke organizácie na koncertoch, workshopoch a rôznych kultúrnych podujatiach. Po druhý krát ho oslávime aj v Spišskej na podujatí s názvom Lepšejší deň. Hlavný organizátori, peer aktivisti z OZ Mladí ľudia a život, pozývajú všetkých v nedeľu 11. augusta do parku pred Evanjelickým kostolom a sľubujú poobedie plné inšpirácie, zábavy, tanca a dobrej hudby.

Akciu sme nazvali Lepšejší deň, lebo chceme ľuďom ukázať, že aj mladí sa vedia robiť zmysluplné veci, baviť sa aj bez alkoholu a spríjemňovať deň ostatným. Spoznáte šikovných mladých ľudí a ich organizácie. Novoveské OZ Mladí ľudia a život, Klub mladých a skautov zo 75. zboru Jána Vojtaššáka Do Spišskej pricestujú zástupcovia Rady mládeže Košického kraja, Krajskej rady žiackych školských rád a dokonca aj zástupcovia najväčšej organizácie, ktorá sa venuje mladým – IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže. Nie len mladí ľudia sa môžu v nedeľu dozvedieť viac o dobrovoľníctve, o možnostiach cestovania po svete, o tom ako sa dajú veci meniť k lepšiemu napr. aj na ich strednej škole a tiež o možnostiach, ako tráviť svoj voľný čas.

Tanečnú kultúru zastúpia Black ladies, ktoré na pódiu uvidíte o 14:30 a o 16:30 vystúpi tanečná skupina Denzz Industry. Príjemnú atmosféru svojim vystúpením o 17:00 dotvorí Novoveská gitaristka v špecifickom štýle – fingerstyle – Michaela Regecová. Rockovú bodku za celým dňom dá o 19:00 mladá kapela Reunion.

Veríme, že nezmeškáte druhý ročník akcie, ktorá vám spraví Lepšejší deň a presvedčíte sa, že aj v Spišskej žijú šikovní mladí ľudia, ktorí robia svet lepšejším 🙂

Udalosť na fb: https://www.facebook.com/events/1337508236416697/